På de här sidorna
kan du läsa om lättläst, 
om vår verksamhet
och om bidrag för att
skriva lättlästa böcker.
 

Bilder från högläsningdagen 2017

09.03.2017 kl. 16:11
Den internationella högläsningsdagen firades i år den 16 februari. Också i år hade många boenden och dagliga verksamheter runt om i Svenskfinland antagit LL-Centers utmaning att delta i firandet. Här har vi samlat bilder som läsombud och högläsare har skickat till oss. Tack till alla som deltog i firandet genom att ordna fina och minnesvärda lässtunder!

 

   


Högläsaren Madeleine Wickström-Karma ordnade ett program med fågeldikter i Folkhälsanhuset i Vanda. I programmet ingick både högläsning, musik och bilder. På bilden illustrerar Madeleine Bo Carpelans dikt "Koltrasten" med rörelser. Just här läser hon "med gul näbb".

Foto: Kai Karma

 

                                                 -----

 

 


På Karis arbetscenter och boende bjöd personalen på teater för att förstärka läsupplevelsen. Mycket uppskattat bland åhörarna!
 

-----

 


"Vi hade en trevlig stund med högläsning, diskussioner och vinsmakning! Vi är betydligt klokare nu och skall forska vidare i ämnet," rapporterade läsgruppen vid Östanvinden i Folkhälsanhuset i Esbo som firade högläsningsdagen med temat "Vinernas värld".

-----

 


På Kårkullas serviceenhet Treklangen firades högläsningsdagen tillsammans med litteraturstuderande från Helsingfors universitet.

-----

 


 

På Utterbäck/Verkstan i Borgå firades högläsningsdagen med temat djur. "Så vi hade pysslat lite höns till bordsdekoration, och igelkottar och lamm som vi hade lagt upp på väggen. Vi läste två olika böcker, hönsen Hetty och Harriet och Petter och hans fyra getter. Efter att vi hade läst böckerna blev alla som deltog bjudna på choklad."

-----

 


Folkhälsans Mimoselgrupp i Ingå samlad inför högläsningen. Gruppen firade högläsningsdagen med kaffe och högläsning ur Stella Grafs bok, där hon berättar om sin barndom. En trevlig eftermiddag, tyckte deltagarna!

Johanna von Rutenberg

Ta kontakt!

ll-center@ll-center.fi

Personalen