Några exemplar av pappersverisonen av LL-Bladet

Den lättlästa nyhetstidningen LL-Bladet

LL-Bladet är en lättläst nyhets- och aktualitetstidning. LL-Bladet skriver om händelser i Finland och utomlands, om sport, kultur och underhållning.

Att tidningen är lättläst betyder att språket är lite enklare än i vanliga tidningar. Texterna är också kortare och stilen lite större. LL-Bladet är en tidning som lämpar sig för alla som gärna läser lite enklare svenska.

LL-Bladet utkommer varannan vecka som papperstidning. Man kan även läsa artiklar ur LL-Bladet på webben. LL-Bladet har en finsk systertidning som heter Selkosanomat. Samma artiklar finns ofta på finska och svenska i de båda tidningarna.

LL-Bladet i skolan

Många skolor och grupper använder LL-Bladet i undervisningen. Den kan användas i skolan till exempel som bredvidläsningsmaterial. Den passar för elever i olika stadier och i olika åldrar. Den kan användas till exempel för språkträning, läsförståelse eller ämnesvis.

Prenumerera på LL-Bladet

En årsprenumeration på LL-Bladet kostar 24 euro. En grupprenumeration (15 ex. till samma adress) kostar 165 €. Beställningar görs till ll-bladet@ll-center.fi eller på webben via LL-Bladets hemsida.

Mera information om LL-Bladet

Här kan du läsa LL-Bladets läsarundersökning från år 2016.
 

Läs LL-Bladet på webben Beställ LL-Bladet på webben